24 juli 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Rijbewijs auto

Rijles in Nijmegen

Autorijden is iets wat mij altijd heeft aangesproken eindelijk kon ik starten met een rijles in Nijmegen. Als klein kind vroeg ik al van alles aan mijn ouders over het rijden. Toen ik iets groter was en naast mijn vader op de voorstoel mocht zitten, mocht ik af en toe helpen met schakelen. Ik vond het geweldig. Ik wilde het liefst toen al achter het stuur kruipen. Het was dus ook niet zo gek dat ik gelijk wilde beginnen met rijlessen zodra het mocht.

Leren-autorijden

Al ruim voordat ik mocht beginnen met lessen, wist ik bij welke rijschool in Nijmegen ik wilde gaan lessen. Mijn broer had daar ook gelest en die was daar erg positief over en ik had al soortgelijke verhalen van een buurmeisje gehoord. Dus voor mij was het wel duidelijk dat ik bij hen wilde gaan lessen. Voor de zekerheid heb ik, op de dag dat ik 16,5 jaar was, een proefles bij hen genomen en die bevestigde inderdaad dat dit de juiste keuze was.

Kosten van de rijles in Nijmegen

Omdat ik nog een student was en dus weinig te besteden had, koos ik voor een lespakket bij hen. Dat is veel voordeliger dan wanneer je losse lessen neemt. Daarnaast kreeg ik, omdat ik nog student was, nog een eenmalige korting van 50 euro op het pakket!

Rijbewijs auto

Examens

Toen ik begonnen was met mijn rijlessen, ben ik ook gelijk begonnen met mijn theorie. Dit bleek erg handig te zijn, want zo kon ik gelijk dingen uit de praktijk herkennen. Ook kon ik vragen stellen aan mijn instructeur over de theorie. Gelukkig haalde ik mijn theorie de eerste keer gelijk. Het was op het nippertje, maar dat maakt niet uit: gehaald is gehaald. Enkele maanden later volgde mijn praktijkexamen en wat denk je? Ik haalde ook dit in een keer. Wat was en ben ik trots. Ik vind het auto rijden net zo leuk als ik verwacht had en ik heb al heel wat kilometers met veel plezier rond gereden.