16 april 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Rijbewijs Veldhoven

Rijbewijs Veldhoven

In bezit van een rijbewijs

Het hebben van een rijbewijs is ontzettend fijn. Wist je dat zo’n 80 procent van alle Nederlanders in het bezit is van een autorijbewijs? Dat is een vrij hoog percentage, maar dat is niet gek. Een auto geeft je namelijk veel vrijheid. Je kunt gaan wanneer jij wil, je hoeft niet te wachten tot iemand je brengt of tot de trein er is. Wij geven je in dit blog een paar handige tips mee over het halen van een autorijbewijs die je moet weten!

Op welke leeftijd autorijlessen nemen?

Veel jongeren kunnen niet wachten om auto te rijden en hun rijbewijs in Veldhoven te halen. Maar hoe oud moet je hier minimaal voor zijn? Vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent mag je beginnen met rijlessen nemen. Het praktijkexamen doe je vanaf 17 jaar en mocht je voor je 18e slagen, dan mag je alleen de weg op met een coach naast je. Dit kan bijvoorbeeld jouw vader of moeder zijn. De coaches moeten zich aanmelden bij het RDW. Ook moet er in dit geval een begeleiderspas aangevraagd worden.

Welke rijschool kiezen

Voordat jij je rijbewijs hebt, moet je eerst rijlessen nemen. Het is belangrijk dat je een autorijschool kiest die bij je past. Je zult namelijk heel veel uur met de rijinstructeur in de auto zitten. Dan wil je liever iemand waarmee je het goed kan vinden. Heb jij vrienden die tevreden zijn over een bepaalde rijschool? Of een oudere broer of zus die iets aanbeveelt? Lees ook vooral de recensies op de website van de rijschool. Zijn ze goed? Dan kun je voor deze rijschool kiezen. Natuurlijk kun je ook nog even verder zoeken.

Jouw theorie examen

Voordat je jouw praktijkexamen mag doen, moet je eerst slagen voor het theorie examen. Het examen bestaat uit drie onderdelen, namelijk gevaarherkenning, kennis en inzicht. Het eerste onderdeel bestaat uit 25 vragen. Je krijgt hierbij foto’s van situaties op de weg. Je mag hierbij kiezen uit remmen, gas loslaten of niets doen. Je moet minimaal 13 vragen correct hebben. Bij het tweede onderdeel laat je zien dat je regels en feiten kunt herkennen en benoemen. Denk hierbij aan kennis over verkeersborden. Van de 12 vragen moet je er minimaal 10 goed hebben. In het laatste onderdeel laat je zien dat je regels kunt toepassen in het verkeer en de juiste beslissingen neemt. Dit onderdeel heeft 28 vragen waarvan je er 25 goed moet hebben. Jouw theorie examen zal maximaal een half uur duren.

Interessante artikelen rijbewijs

Ben jij er klaar voor om jouw rijbewijs in Veldhoven te halen? Lees dan snel deze andere interessante artikelen. Wij wensen jou succes met de rijlessen!