20 juni 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

code 95

Code 95 halen bij een gespecialiseerde rijschool

Wanneer je een rijbewijs wil halen, dan ga je naar een rijschool. Er zijn echter een heleboel soorten rijscholen en nog belangrijker: er zijn erg veel verschillende rijbewijzen. Je kunt bij de meeste rijscholen wel terecht voor een autorijbewijs of een brommerrijbewijs maar je code 95 halen? Daarvoor kun je niet zomaar overal aankloppen. Zoek dan goed naar een rijschool met specialisatie op dit gebied.

Wat is code 95? 

Code 95 is een code die in je bestaande rijbewijs wordt gezet wanneer jij chauffeur bent voor je beroep. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het beroep van vrachtwagenchauffeur. Het is dan de bedoeling dat je geregeld de weg op gaat en in de Europese Unie hebben we afgesproken dat dit zo veilig mogelijk moet. Daarvoor is de code 95 in het leven geroepen. Dankzij deze code kun jij aantonen dat je de meest recente kennis hebt die nodig is om veilig je beroep uit te voeren. De code 95 is elke vijf jaar aan vernieuwing toe. In dat geval moet je nascholing volgen.

code 95 halen

Nascholing van 35 uur

Voor nascholing ga je dus naar zo’n specialistische rijschool. Bekijk het internet of vraag rond bij je werkgever waar je dit kunt doen. Nascholing is belangrijk en er hoort ook een soort toets bij, dus het is goed om echt te weten waar je mee bezig bent. De nascholing moet 35 uur duren en een gespecialiseerde rijschool weet precies hoe je die uren hoort te besteden. 

Wanneer is nascholing nodig?

Je hebt de code 95 al? Dat is goed nieuws, maar deze is niet een leven lang geldig. Houd er rekening mee dat je de code 95 regelmatig moet updaten. Dat wil zeggen dat je om de zoveel tijd nascholing moet volgen. Om de vijf jaar, om precies te zijn.