20 juni 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Thule velocompact 925

Wat zijn de trends op het gebied van fietsendragers

Fietstochten zijn dankzij de e-bikes steeds meer in trek. De populariteit kent ongekende hoogtes. Een fietsendrager maakt het mogelijk om één of meerdere fietsen op de auto mee te nemen. Leuk als je een fietstrip in eigen land wil maken of wil genieten van een sportieve vakantie. Hieronder lees je de nieuwste trends van fietsendragers in een notendop. Eén van die uitschieters is de Thule velocompact 925 als je van plan bent een fietsendrager te gaan kopen.

Thule velocompact 925

 Wat zijn de aandachtspunten bij de aanschaf van een fietsendrager?

  • Het aantal fietsen

Het overgrote deel van fietsendragers is uiterst geschikt voor 2 of 3 tweewielers. Er zijn ook modellen voor 1 fiets of 4 fietsen. Alles hangt eigenlijk af van je persoonlijke behoefte en welke keuze je voorrang wil geven.

  • Hoe bevestig je de fiets

Heel belangrijk is de wijze waarop een fiets op een fietsendrager wordt bevestigd. Er bestaan verschillende modeltypes die nogal kunnen verschillen van elkaar. Bepaalde versies gebruiken de crank of voorvork. Andere fietsendragers maken een link met het fietsframe.

  • Nieuwste trend: fietsendragers voor elektrische fietsen

Met de opmars van elektrische fietsen, zijn fietsendragers van structuur veranderd. De hoofdreden ligt in het feit dat niet alle fietsendragers geschikt zijn om elektrische fietsen te vervoeren. Vooral het gewicht van de elektrische fiets speelt hierbij een hoofdrol. Een elektrische fiets vormt geen probleem, maar bij 2 elektrische fietsen wordt het wel al een stuk moeilijker.

  • Hou rekening met het laadvermogen

Niet alle fietsendragers kunnen meer dan 50 kilogram dragen. Het laadvermogen is vooral een heikel punt wanneer je op zoek bent naar een fietsendrager voor elektrische tweewielers. Zij zijn een stuk zwaarder dan een gewone modale fiets.

 Verschillende soorten fietsendragers

Er staan verschillende soorten fietsendragers ter beschikking. Voor elke persoonlijke situatie kan je een fietsendrager aanschaffen. Volgende mogelijkheden staan ter beschikking voor fietsendragers:

  •  op de trekhaak
  •  op het dak
  •  voor de vijfde deur of kofferbak
  •  voor de camper of caravan

 De Thule velocompact 925 volgt de nieuwste modetrend

Voor het transporteren van een elektrische tweewieler ben je aangewezen op een fietsendrager. Sommige merken spelen hier handig op in en ontwierpen een speciale fietsendrager waarop de montage van dit fietstype als een fluitje van een cent verloopt. Dit is het geval bij Thule velocompact 925. Deze fietsendrager is een absolute aanrader.