20 mei 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Jethelmen

Scooter gekocht? Kies de helm die bij jou past

Het is zover! Je bent oud genoeg, je hebt je helm onder je arm en je mag eindelijk de weg op. Rijbewijs op zak, handschoenen aan en gaan! Maar voor je op je scooter stapt: heb je nou gewoon een oude helm van je ouders meegenomen, of misschien een tweedehandsje van de vriend? Slecht idee!

Systeemhelm

Veiligheid en trendgevoeligheid

Zelf een helm uitzoeken afgestemd op jouw smaak en behoeften heeft veel voordelen. Voorop daarin staat natuurlijk veiligheid. Een helm uitzoeken doe je namelijk niet alleen omdat je er graag goed uitziet. Je wil ook veilig rijden en niet na je eerste val ernstig letsel oplopen.

Wist je dat je met een helm die te groot is voor jouw hoofd ernstige schade aan je nek kunt oplopen wanneer je valt? Een helm hoort jou goed te ondersteunen in je hoofd en nek en daarvoor is de pasvorm van groot belang. Maar ook een helm die te klein is of te kort voor je hoofd kan een averechts effect hebben bij een val. Je kunt jezelf onnodig bezeren! 

AGV helm

Kleuren, vorm en meer

Daarnaast is je helm een toffe manier om je stijl te laten zien en je te onderscheiden van de rest. Er zijn echt niet meer alleen maar zwarte, grijze en witte helmen op de markt. Je hebt tegenwoordig de coolste kleuren, designs en vormen voor elke smaak. Ongeacht wat voor helm je wil hebben: er zit altijd wel iets bij voor jou!