20 juni 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

parkbanken

De voordelen van parkbanken

De parkbank is vaak een over het hoofd gezien stuk straatmeubilair. Deze geweldige toevoeging aan onze straten, mag niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. De parkbank is voor velen een symbool voor vriendschap. Het wordt binnen de samenleving gebruikt als ontmoetingsruimte, maar ook als plek om te zitten en te praten. Van het systeem dat scholen hebben aangenomen voor hun speeltuinen, tot de minder expliciete babbel over het weer, de buiten zitbanken brengen al jaren gemeenschappen bij elkaar.

Waarom zijn parkbanken zo belangrijk?

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat deze buiten zitbanken een aanwinst zijn voor ons leven en voor onze gemeenschappen. De parkbanken zijn niet alleen geweldig om u aan te moedigen om naar buiten te gaan, maar door de eenvoud kunt u genieten van uw natuurlijke omgeving. Er wordt gesuggereerd dat als u minstens een half uur buiten in de natuur zit, u stress drastisch kunt verminderen. Door uw lunch op een bank in het park te eten, kunt u uw humeur verbeteren, waardoor uw concentratie en productiviteit op het werk toenemen. Wie wist dat zo’n eenvoudig straatmeubilair zo’n impact kon hebben?

parkbanken

Verminderen van stress

Zitplaatsen buiten verminderen niet alleen de stress bij werknemers, het kan ook het leven van ouderen verbeteren. Ouderen lijden steeds meer aan psychische aandoeningen, waarbij 28% van de vrouwen ouder dan 65 jaar wordt gediagnosticeerd met depressie. Depressie bij ouderen is het resultaat van veel verschillende factoren, met als één van de belangrijkste factoren isolatie. Eenzaamheid kan overmatige belasting van het lichaam veroorzaken en dit kan leiden tot chronische ziekten, waaronder hartfalen! Door op bankjes in het park te zitten, hebben oudere mensen echter meer kans om met mensen van hun leeftijd om te gaan. Zo kunnen ze vrienden voor het leven maken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het hebben van een zitplaats oudere mensen een plek geeft om te rusten terwijl ze lopen.

Hoewel een parkbank in de eerste plaats gebruikt zal worden om op te gaan zitten, kan hij ook worden gebruikt om de conditie te verbeteren! Het hebben van een plek om tussen de trainingen door te rusten, moedigt mensen aan om vaker te wandelen of joggen. Dit komt omdat ze het gevoel hebben dat ze haalbare doelen kunnen stellen. Parkbanken zijn enorm veelzijdig! Ze kunnen zelfs worden gebruikt voor een snelle training tijdens de lunchpauze! Een parkbank kan worden gebruikt voor lunges, step-ups, dips en nog veel meer!