16 april 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Waarom is motoronderhoud belangrijk?

Je motor blijft beter en mooier door goed onderhoud en zo bespaar je veel op de kosten. Ook heb je minder snel nieuwe onderdelen nodig en dit maakt het rijden op een motor nog leuker. Sommige motorrijders doen onderhoud zelf en sommige motorrijders laten onderhoud doen bij een motorzaak.

Wat is de reden waarom onderhoud van je motor belangrijk is?

Je zult je afvragen waarom je als hobbyist een motor het beste zelf kunt onderhouden, terwijl er genoeg motorzaken zijn die dat voor jou kunnen doen. Het antwoord is niet heel moeilijk: een motor kan een hele dure hobby zijn en daarom is het prettig om zoveel mogelijk kosten te drukken. Door goed op te letten bij je motoronderhoud hoeft er ook minder gedaan te worden bij de keuring. Je bespaart veel geld tijdens keuringen en je hoeft minder tussendoor naar de garage. Het is ook mogelijk om een deel van de motoronderhoud te financieren.

Motoronderhoud laten doen of zelf doen?

Het is duidelijk dat een goed motoronderhoud van belang is om veilig en langdurig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Echter betekent dit niet dat je voor ieder dingetje naar de garage moet gaan. Het is van belang om te weten waarvoor je het beste naar een motorzaak kunt gaan of wat je zelf kunt doen. Wil je besparen op de onderhoudskosten van je motor? Dan kun je ook kiezen voor tweedehands motoronderdelen.

Wat voor motoronderhoud kun je zelf doen?

Als eerste moet je ervoor zorgen dat de motor er netjes bijstaat en zodoende getoond kan worden alsof de motor verkocht moet worden. Het langer behouden van de lak van je motor of de remschijven doe je door de motor af en toe schoon te maken. Je spuit alle vuilresten weg met wat simpel water en schrobt wat tussen gaatjes en hoekjes waar vuil kan ontstaan. Ook reinig je de motor met juiste reinigingsmiddelen. Veel van dit soort standaard onderhoudswerk kun je heel eenvoudig doen met wat water en een simpel sopje. In veel diverse winkels voor tweewielers vind je goede motor schoonmaakmiddelen. Ook kun je het internet op en vind je bijvoorbeeld via Baboon.eu uitstekende producten voor hele schappelijke prijzen. 

Glimt alles weer, kijk dan of je de vloeistoffen moet vervangen. Eens in de zoveel tijd moeten de motorolie en de remvloeistof vervangen worden. En denk aan het insmeren van je ketting. Met het insmeren van de motorketting zorg je ervoor dat de motor soepel en goed blijft lopen.