24 juli 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

auto overschrijven

Waar laat ik mijn auto overschrijven?

Wanneer je een nieuwe auto koopt of je huidige auto verkoopt, moet de auto worden overgeschreven. Het is namelijk verplicht dat elke auto op naam staat van de eigenaar. Vroeger moest dit bij een postkantoor worden gedaan en moest je best veel papierwerk bij je hebben. Echter is het tegenwoordig een stuk eenvoudiger om een auto over te schrijven van de oude eigenaar naar de nieuwe. Je kunt een auto overschrijven tegenwoordig regelen bij een Kentekenloket. Hiervan zijn er meer dan 750 te vinden, verspreid over heel Nederland. 

auto overschrijven

Wat heb ik nodig voor het overschrijven?

Tegenwoordig werkt een auto overschrijven anders dan vroeger. Vroeger had men een voertuigbewijs, tenaamstellingsbewijs en een overschrijvingsbewijs nodig voordat de auto van eigenaar kon wisselen. Tegenwoordig heb je echter maar twee dingen nodig: een kentekencard en een tenaamstellingscode. Daarnaast is het verplicht om een geldig legitimatiebewijs op zak te hebben, maar dat spreekt voor zich. 

Een kentekencard is het kentekenbewijs, maar dan op creditcardformaat. Vanaf 1 Januari 2014 krijgt men een kentekencard in plaats van een papieren kentekenbewijs. De tenaamstellingscode is een unieke negencijferige code. Het eerste deel van deze code ontvang je wanneer je een nieuw voertuig koopt en het tweede deel krijg je meegestuurd met de kentekencard. Vervolgens voeg je deze twee delen samen en dan heb je jouw tenaamstellingscode!