20 mei 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

vouwwagen huren twente

Tips voor het reizen met een vouwwagen

Vouwwagens zijn na hun wat ouderwetse imago van de vorige eeuw sinds kort weer helemaal in. Het is dus helemaal niet gek als je graag een keertje met een vouwwagen op reis zou willen. Je bent je dan waarschijnlijk al goed bewust van alle voordelen, zoals het kunnen slapen op een echt matras en het hebben van een keukentje. Maar hoe kies je de juiste vouwwagen, en kun je er beter een huren of kopen? Je kunt bijvoorbeeld een vouwwagen huren twente om het eerst een keer uit te proberen. Maar ook in dit blog zullen ook al een aantal handige tips staan.

Wat voor type vouwwagens zijn er?

Uiteraard is het belangrijk dat je op reis gaat met het juiste type vouwwagen. Vouwwagens worden net zoals tenten ingedeeld op het aantal personen dat in de wagen kunnen slapen. Als je met 4 personen bent kun je echter ook gewoon kiezen voor een 8 personen vouwwagen. Dan heb je nog meer extra ruimte. Er zijn naast deze verschillen ook vouwwagens waar je wel of geen haringen voor nodig hebt. De vouwwagens zonder haringen hebben een hefdak waarmee je de tent uitklapt. Dit gaat dus wat sneller dan de variant met haringen. Je hebt ook symmetrische en asymmetrische vouwwagens, waarbij de symmetrische soms als iets handiger worden ervaren. 

Kopen of huren?

Als je nog nooit eerder met een vouwwagen op vakantie bent geweest dan kun je misschien beter eerst een vouwwagen huren dan kopen. Met een gemiddelde prijs van zo’n 6000 euro zijn vouwwagens zeker niet goedkoop. Het is dan wellicht veiliger om voor een paar honderd euro een vouwwagen te huren. Je kunt bijvoorbeeld een specifiek merk of type vouwwagen huren om zo uit te proberen of je het ziet zitten om vaker op deze wagen op vakantie te gaan. Test bijvoorbeeld of het bed comfortabel genoeg is en of het opbouwen en afbouwen goed lukt. Hierna kan je altijd nog een eigen vouwwagen kopen.