20 mei 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

sidebars

Tips om schade aan een bestelbusje te voorkomen

Oorzaken van schade

Schade aan je nieuwe bestelbus is vervelend: het kan aardig in de papieren lopen om dit te laten repareren. Veelvoorkomende oorzaken van schade zijn:

  • Niet goed opletten en betrokken raken bij bijvoorbeeld een kop-staartbotsing.
  • Niet goed opletten bij het parkeren en ergens tegenaan zitten.
  • Een auto-inbraak. Je hebt niet alleen flinke braakschade, maar als je pech hebt is je bestelbus helemaal weg.

Tips om schade te voorkomen

Om schade te voorkomen aan je bestelbusje, geven we je hier een aantal simpele tips:

  • Zorg voor een goede (zakelijke) autoverzekering. Zo worden bij een ongeluk eventuele schades gedekt.
  • Onderhoud je bestelbus goed, zo voorkom je onnodige pech.
  • Om inbraak te voorkomen is het altijd goed om waardevolle spullen uit de bestelbus te halen. Er zijn ook verschillende voorzorgsmaatregelen om je spullen veilig op te bergen als dit niet kan. Het kan ook een goed idee zijn om de bus dicht tegen een hek of een muur te parkeren, zodat de achterdeuren niet zomaar open kunnen. Niet te dicht natuurlijk, anders heb je alsnog schade.
  • Voor zakelijke rijders zijn er verzekeraars die een handig systeem hebben, waarmee je een gestolen bestelbus weer gemakkelijk kunt opsporen.
  • Je kan een zogenaamde sidebars laten monteren op je bestelbus om schade aan de carrosserie te beperken. Wat dit precies is, kun je in de volgende alinea lezen.
sidebars

Wat is een sidebar

Zoals beloofd een antwoord op de vraag: wat is een sidebar? Het zijn een soort stootbalken die aan de zijkant van je bestelbus worden geplaatst, zodat bij een eventuele botsing de carrosserie van de bestelbus heel blijft. Je hoeft dan geen dure reparatie meer uit te laten voeren bij de garage. De “bar” hoeft alleen losgehaald te worden en dan kun je makkelijk een nieuwe plaatsen. Behalve dat dit ding je bestelbus beschermd, ziet het er ook nog eens heel erg cool uit.

Verwar deze “bar” niet met de gewone stootbalk. De gewone stootbalk wordt achter op de bus gemonteerd, terwijl deze aan de zijkant wordt geplaatst.