24 juli 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Sloopauto verkopen

Heb jij een ongeluk gehad en wil je graag van jouw auto af? Dan kunnen we je met deze text informatie opdoen om meer te weten te komen over sloopauto verkopen een sloopauto verkopen is niet heel makkelijk, maar ook zeker niet moeilijk. Voor een sloopauto krijg je niet heel veel geld maar dat is logisch. Een sloopauto is nou eenmaal stuk en krijg je er dus niet veel voor.  

Hoe hoog is de vergoeding en verschilt dat

Een vergoeding die je krijgt voor je sloopauto is niet erg hoog. De meeste vergoedingen liggen tussen de 150 en 500 euro. Als je een vergoeding hebt die hoger is dan 500 euro dan moet de auto of redelijk nieuw zijn of de onderdelen moeten nog heel goed in staat zijn. Wat ook verschil kan maken is als je auto economisch total loss is of technisch total loss. Het verschil is dat bij economisch total loss de auto nog wel kan rijden en vaak alleen blikschade heeft en soms motor schade. En bij technisch total loss is de auto echt helemaal stuk de auto kan dan niet meer rijden een ook niet gerepareerd worden. Waarom het dan economisch total loss wordt genoemd is omdat de schade wel gerepareerd kan worden. Maar als je dit doet loop je wel verlies doordat de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatie kosten. Het is dan ten nadele van jou als je de auto laat repareren. Een ander verschil kan zijn de leeftijd van de auto en natuurlijk het gewicht. Als je auto echt heel erg nieuw is en onderdelen bezit die heel veel nieuwe auto’s nodig hebben dan is de kans groot dat de vergoeding stijgt in waarde.

Wat gebeurd er bij de sloperij

Nu dat je weet wat een vergoeding is en hoe hoog die ongeveer zal zijn gaan we je vertellen wat er gebeurd in de autosloop. Als je auto daar aankomt dan worden alle onderdelen gedemonteerd. Dat houd in dat de onderdelen van de auto afgehaald worden. Deze onderdelen worden gesorteerd. De goede onderdelen die nog gebruikt kunnen worden gaan naar de tweedehands verkoop. Andere die overblijven gaan vaak naar de recycling. Dit zijn onderdelen als accu’s en oud ijzer. De rest wordt helemaal in kleine stukjes gemaakt en gesloopt. Dit zijn de onderdelen die je echt niet meer kan gebruiken. Kijk goed of de sloperij erkend is bij het RDW om zo problemen te vermijden. En kijk of de sloperij jouw auto kan ophalen. Zo hoef jij niet ingewikkeld te regelen dat je auto daar heen komt.