24 juli 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Balanceergewichten

Private lease van een elektrische auto

Het concept elektrische auto lease wordt steeds interessanter, ook voor particulieren. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de toenemende populariteit van elektrische auto’s. Deze dragen bij aan een schoner milieu en zijn daarbij goedkoper in gebruik. Bij private lease van een elektrische auto, betaal je (naast de maandelijkse kosten voor lease) alleen voor het opladen van de auto. De additionele kosten vanwege onderhoud en belasting zijn voor rekening van de leasemaatschappij.

Leasen op eigen naam

In geval van een elektrische auto lease voor privégebruik, wordt de auto op eigen naam gezet. Dit in tegenstelling tot zakelijke lease, waarbij de auto op naam van de werkgever wordt gezet. Het is voor steeds meer mensen gangbaar om een auto te rijden in een private leaseconstructie en (dus) op eigen naam. Deze vorm van leasen biedt consumenten enkele voordelen.

Financiële voordelen

Een algemeen voordeel van leasen is vanzelfsprekend dat je niet de volledige aanschafprijs van de auto hoeft te betalen. Je betaalt gedurende de contractperiode een vast maandbedrag voor het rijden van je elektrische auto. De meeste leasecontracten worden afgesloten voor drie tot vijf jaar. Je weet financieel gezien dus precies waar je aan toe bent en wordt niet geconfronteerd met vervelende verrassingen tussendoor. En in tegenstelling tot een auto die je zakelijk least, betaal je in geval van private elektrische auto lease geen bijtelling.

Volledig pakket

Als je een auto leaset voor privégebruik, zijn meerdere zaken geregeld door de leasemaatschappij. Zaken als onderhoudsbeurten, keuringen en de motorrijtuigenbelasting zijn allemaal verrekend in het maandbedrag. Je krijgt dus niet te maken met vervelende financiële verrassingen en weet elke maand exact waar je aan toe bent. Daarbij betaal je voor een elektrische auto sowieso tot 2025 geen wegenbelasting. Op deze manier wil de overheid het elektrisch rijden verder stimuleren en interessanter maken.

Geen vervelende administratie en beperkingen

In een zakelijke leaseconstructie is het weliswaar mogelijk om de auto ook privé te rijden, maar hier zitten veelal restricties (zoals een maximaal aantal kilometers) aan. Daarbij moeten de gereden privékilometers worden bijgehouden, wat voor een hoop administratieve rompslomp zorgt. Hier heb je vanzelfsprekend allemaal geen last van bij private elektrische auto lease. Je hoeft je niet druk te maken over een maximaal aantal privékilometers en bijbehorende administratie. Wel zo gemakkelijk!  

Beschikbare modellen voor private lease

Private elektrische auto lease is mogelijk met alle beschikbare modellen. Er zijn steeds meer merken die elektrische auto’s op de markt brengen en het aanbod wordt dus steeds breder. Of je nu een kleine sportieve auto wenst, of een auto voor het hele gezin, het is allemaal beschikbaar. Bepaal vooraf voor jezelf wat jij belangrijk vindt aan je toekomstige elektrische auto en stem deze zaken vervolgens af met het beschikbare aanbod. Dan rijd jij binnenkort in een prachtige elektrische auto die helemaal aansluit op jouw wensen!