16 april 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

ikwilvanmijnmotoraf

Hoe koop ik een motor online?

Je eerste motor inkopen moet net zo spannend zijn als je eerste rit en net zo soepel zijn als je laatste. Hoewel je misschien op een Harley Davidson in een leren jas en een mooi paar biker laarzen gezien wilt worden, is het belangrijk om te overwegen wat praktisch is als het gaat om deze  gave motoren en je bankrekening. Of u nu een nieuwe of een gebruikte koopt, het is belangrijk om vooraf wat onderzoek voor jezelf te doen. Voordat je aan de koppeling trekt, zijn er dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals bijvoorbeeld het type motor wat bij je past.

Waar dien je op te letten bij het kopen van een motor?

De zithoogte zou het belangrijkste moeten zijn waar je aan denkt als je een nieuwe motorrijder bent die je eerste motor koopt. In staat zijn om beide voeten plat op de grond te plaatsen is een enorme vertrouwensopbouw voor motorrijders die bang zijn om de motor bij een stoplicht te laten vallen. Bovendien is het veiliger om beide voeten op de grond te kunnen plaatsen voor balans, vooral als je motor zwaar is. Nadat je hebt besloten welk type motor je wilt, moet je ook denken aan het gewicht. Jij bent tenslotte degene die de motor bestuurt.

Hoe koop je een gebruikte motor?

Het kan handig zijn om iemand mee te nemen die een extra blik werpt op de mogelijke nieuwe aankoop. Soms dan zie je dingen bijvoorbeeld over het hoofd, omdat je druk bezig bent met het idee van het inkopen van een nieuwe motor. Het is dan ook belangrijk om de motor goed te inspecteren. Doe van tevoren enig onderzoek en maak voor jezelf een lijst van alles waar je vragen over zou kunnen hebben. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is om een check te doen of de motor niet gestolen is. Dit kun je gemakkelijk online doen, via de website van RDW. Daar kun je zien of het voertuig als gestolen geregistreerd staat.