20 juni 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Fietsen is echt Nederlands

Fietsen is altijd mijn favoriete bezigheid geweest, van jongs af aan, omdat de beweging en het ritme plezierig zijn. Ik probeer van de ene stad naar de andere te gaan, en het is goedkoop en snel. Het is ook een activiteit, het is meer dan een manier om te sporten of een hobby als je veel fiets kan je online fietstassen kopen.

Ik heb de kans gehad om naar enkele wielerwedstrijden in de Verenigde Staten te gaan, maar ook naar enkele in Europa. In Spanje hebben we een groot netwerk van wegen. In deze stad hebben ze een fietspad aangelegd van het stadion naar het centrum. Het is een manier om te pendelen, er zijn geen auto’s, de straten zijn rustig, er komen geen auto’s die het verkeer blokkeren.

De fiets als transporatiemiddel

Als ik de fiets neem om vrienden te bezoeken, rijden we op het platteland rond de universiteit, en daarna rijd ik naar het centrum van Madrid om naar de markt te gaan om wat fietsonderdelen bekijken. Dit is een manier van vervoer die ik graag gebruik als ik niet de trein kan nemen.

Mijn vrienden en ik vinden het leuk om naar het stierengevecht te gaan, en om ’s nachts in een mooie auto te rijden. ’s Middags gaan we naar een voetbalwedstrijd, ofwel het competitieteam uit onze streek ofwel het team uit de naburige stad. Als ik op een lange reis ben, neem ik het vliegtuig en vlieg naar Europa. Dit is mijn manier van vervoer. Het is aangenamer dan de bus. Het is erg snel, ik kan van de lucht genieten, er is geen stank. Ik kan er snel zijn in een paar uur.

Ik blijf de fiets nemen om mijn vrienden te zien, mijn familie. Ik gebruik de fiets als mijn enige manier van vervoer, niet als hobby daarom moest ik echt een fietslamp kopen. Fietsen is al vele jaren een deel van mijn leven, het is een deel van mijn leven.

Een dag fietsen in Madrid

Er zijn 365 verschillende mogelijkheden als je met de fiets door Madrid reist. Je kunt van de ene kant van de stad naar de andere kant rijden, en dan weer terug naar huis. Of je kunt een fietstocht maken en prachtige plaatsen als Montjuïc bekijken. Je zou zelfs naar Versailles kunnen gaan en een ballet kunnen bekijken in Hotel Majestic. Als je een motel begint leer dan wel hoe fietsenrek monteren. En als je naar het stierengevecht in Segovia wilt, kun je een nachttrein nemen en er ’s ochtends heen gaan, om je dag op een onverwachte manier te beginnen.