20 juni 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

De aanschaf van een mobiliteitskaart: de voordelen

Nog niet ieder bedrijf biedt de mobiliteitskaart aan, en dit is onwijs zonde. Het hebben van een mobiliteitskaart maakt het reizen van je werknemers namelijk onwijs gemakkelijk en ook nog eens goedkoop. Hieronder lees je wat de gemakken van zo’n kaart zijn. 

Een mobiliteitskaart als zakelijke OV-chipkaart

Ten eerste is het aanschaffen van een mobiliteitskaart via www.reisbalans.nl een must have wanneer je druk bent met reizen. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Wanneer je een mobiliteitskaart hebt aangeschaft, werkt deze als een zakelijke OV-chipkaart. Dit betekent dus dat je deze kunt gebruiken voor alle openbaar vervoersmiddelen in heel Nederland. Denk dus niet alleen aan een bus en trein, maar ook aan ferry en tram. Ideaal wanneer je de stad door moet! Wanneer je een mobiliteitskaart hebt, hoef je geen saldo hier op te zetten. De kosten die je maakt tijdens het reizen worden namelijk maandelijks naar je gefactureerd.

Geen fiets bij de hand? Pak een OV-fiets!

Ook kun je gebruik maken van OV-fietsen met je mobiliteitskaart. Wanneer je ergens heen moet maar geen zin hebt in het openbare vervoer maar het te ver is om te lopen, of je kunt hier niet met het openbaar vervoer komen, kun je er dus voor kiezen om een OV-fiets te pakken. Dit zijn fietsen die bij meer dan 300 locaties in Nederland staan. Vaak vind je deze fietsen direct bij het station van de trein of metro, of bij de bussen. Deze fietsen kun je onwijs gemakkelijk huren door middel van de mobiliteitskaart. Maak je gebruik van een eigen fiets? Dan kun je deze dankzij de mobiliteitskaart veilig stallen bij een stalling van NS. Deze stallingen zijn beveiligd en weet je dus zeker dat je fiets veilig geparkeerd staat. 

Parkeer je auto gemakkelijk met je mobiliteitskaart

Verder kun je met je mobiliteitskaart gemakkelijk je auto parkeren voor minimale kosten. Parkeren gaat namelijk gemakkelijk via een app en vaak kun je eenvoudig je auto parkeren bij een P+R plek en verder reizen met de trein. Reizen is nog nooit zo eenvoudig en goedkoop geweest!