24 juli 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

Autolease

Operating lease, of elektrisch leasen met Superlease, bedrijfswagen leasen of Volkswagen lease zakelijk. Bij het kiezen van een auto heb je als consument verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om een auto nieuw te kopen. Ook kun je ervoor kiezen om een auto tweedehands te kopen. En je kunt ervoor kiezen om een auto te leasen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te leasen. Het leasen van een auto lijkt eigenlijk wel wat op het huren van een auto. De leasemaatschappij stelt voor een bepaalde periode een auto ter beschikking aan een klant. Deze klant betaalt maandelijks voor het mogen gebruiken van deze auto en levert deze auto na verloop van tijd weer in bij de leasemaatschappij. De voorwaarden voor dit huren van de auto staan allemaal beschreven in een leasecontract. Het bedrijf waarvan de consument de auto leent blijft altijd eigenaar van de auto. 

Verschillende opties

Bij leasen zijn er verschillende opties mogelijk. Leasen bestaat uit verschillende vormen. Zo is er financial lease, full operational lease, private lease en shortlease. Financial lease is vooral interessant voor de zakelijke rijder. Bij financial lease huurt de consument een auto en het bedrijf waarvan de consument de auto huurt zorgt voor een financiering. De consument betaalt voor de rente en de aflossing. Aan het einde van het contract wordt de consument ook eigenaar van de auto. 

Bij full operational lease worden alle aspecten van het hebben van een auto uit handen genomen. Full operational lease is dan ook de meestvoorkomende vorm van autoleasen in Nederland. De consument betaalt en hiertegenover worden alle risico’s door de leasemaatschappij uit handen genomen. De consument hoeft zich nergens zorgen over te maken. 

Private lease en short lease

Bij private lease krijgt de consument de mogelijkheid om in de nieuwste auto te rijden. Alle kosten zitten bij het bedrag in behalve de brandstof. Shortlease lijkt in veel aspecten op full operational lease maar het verschil zit hem in de duur van het contract. De minimale contractduur bij shortlease is één maand. Bij dit type lease kan de consument ook niet kiezen voor het zelf samenstellen van de auto. De consument kan enkel kiezen uit een standaardmodel. Dit zal in principe geen probleem moeten zijn, omdat de consument de auto toch maar voor een relatief korte periode zal gaan gebruiken.