20 juni 2024

Bloggen Over Vervoer

Hét Grootste Vervoer Blog van het Web

driving car on highway, close up of hands on steering wheel

5 autoverzekering tips

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je op een aantal dingen letten. Er zijn zoveel factoren, waardoor de keuze niet bepaald makkelijk is. Wij van Allianz proberen je daarom te helpen en geven je een aantal gratis tips!

De juiste dekking

Bij het afsluiten moet je nadenken over de dekking die jij wil. Je kunt kiezen uit een WA, WA+ en allrisk dekking. De overheid heeft dit voor alle burgers in Nederland verplicht gesteld. Kijk goed naar hoeveel risico je wil lopen en pas daar je dekking op aan.

Check de polisvoorwaarden

De voorwaarden kunnen per maatschappij veel verschillen, dus neem de voorwaarden goed door. Je moet bijvoorbeeld letten op je no-claim korting en de invloed van bijvoorbeeld schade op diezelfde no-claim korting. Wat ook belangrijk is wat de invloed is van schade op je aantal schadevrije jaren. Let je hierop? Dan kan dat serieus in je voordeel werken.

Tweede auto

Heb je een tweede auto? Dan is het handig om die bij dezelfde maatschappij te verzekeren. Met een speciale regeling kan je dan alsnog no-claim korting regelen, want het is zo geregeld dat je begint met 0 schadevrije jaren als je een tweede auto verzekert. Die moet je dan weer opnieuw opbouwen. 

Betaal kleine reparaties zelf

Iedereen kent het begrip  bonus/malusladder. Hoe hoger je op de bonus/malus ladder staat, hoe hoger de korting is die je ontvangt. Probeer dus altijd goed te kijken naar de hoogte van de schade, valt die mee? Dan is het vaak handiger om hem zelf te betalen. Kijk goed op de website van Allianz voor meer tips!

Eigen risico

Vanzelfsprekend is dat je je eigen risico omhoog gooit wanneer je weinig schade rijdt, hierdoor je minder eigen premie betaald.